Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo
Kuru Ciltler İçin En İyi Doğal Cilt Bakım İçerikleri
Ecomercek Şub 24, 2024 1,224

Kuru Ciltler İçin En İyi Doğal Cilt Bakım İçerikleri


Kuru ciltler, kalıtsal olarak veya çevresel etkilerden kaynaklı olarak bakımı zor olabilen bir cilt tipidir. Cilt bakımınızı düzenli yapmanızın yanında kullandığınız ürünler de oldukça önemlidir. Kuru cilt tipinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta: kullanılan cilt bakım ürünlerin içeriğindeki maddelerin cildi yenileyebilen ve nemlendirebilen maddeler olması. Çünkü nemli ve dengeli bir cilt; tahriş edici maddelere, çevresel etkilere (kuru sıcak, soğuk, rüzgar vb.) karşı daha dayanıklıdır.

 

İşte bu yazımızda, kuru ciltler için faydalı yatıştırıcı doğal içeriklerden bahsedeceğiz.

Kokusuz Bitki Yağları ve Özleri: Hindistan cevizi yağı, hodan tohumu yağı, argan yağı, çuha çiçeği yağı, ayçiçeği tohumu yağı ve kızılcık tohumu yağı kuru ciltler için önerilebilecek doğal bitki yağlarıdır. Bu yağların antioksidan özellikleri vardır. Bu sebeple cildi yatıştırıp nemlendirirken aynı zamanda da kuru cilde neden olabilecek çevresel etkilere karşı cildi korumaya yardım ederler.

Bitki Yağları: Kakao yağı, karite yağı ve jojoba yağı. Doğal olarak çok kalın yağlar olduklarından, yoğun olarak yumuşatıcı faydalar sağlar. Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirirler. Ayrıca nem kaybını önlemeye yardımcı olabilirler.

Aloe Vera: Genellikle aloe vera güneş yanığının tedavisinde kullanılsa da, cildin hızlı emmesi ve cildi anında nemlendirerek kızarıklık ve tahrişini azaltmaya yardımcı olmasıyla kuru ciltler için iyi bir seçenek haline gelir. Doğrudan kaynağından (kırılmış bir aloe yaprağı), saf halde veya birçok nemlendiriciye ve nemlendirici spreye ek olarak kullanılabilir.

Alfa Hidroksi Asitler (AHA'lar): Glikolik asit ve laktik asit, AHA ailesinin üyeleridir. Glikolik asit şeker kamışından, laktik asit ise sütten elde edilir. AHA’lar ölü cilt tabakasının soyulmasına izin vererek, derinin altındaki  daha yeni cildi ortaya çıkarır. Ancak kuru ciltler için en önemlisi, cildin üst yüzeyini soyarken aynı zamanda nemlendirici görevlerinin olmasıdır. Yani AHA’lar çevreden cilde su çekerek cildin nemlenmesine yardım ederler.

 

Üre: Bir diğer nemlendirici madde olan üre, havadaki nemi çeker ve cilde bağlar. Üre, kuru, pürüzlü, pullu cilt lekelerinin görünümünü iki şekilde iyileştirmeye yardımcı olur: pürüzsüz bir doku için nemlendirir ve ölü cilt hücrelerinin birikmesini azaltır.